welkom boeken biografie contact

Hoe de kat in haar leven kwam, kan je gerust een wonder noemen. Dat ze dankzij het dier lang verzwegen gebeurtenissen onder ogen durft te zien, is zo mogelijk nog wonderlijker.

En een groot geluk.

 

Sandrien heeft zich teruggetrokken in een dorp in het oosten van het land. Ze voert de vogels, leest de krant en schrijft diervriendelijke kookboekjes terwijl de kat niet van haar zijde wijkt.

Dan sterft de man die ooit haar grote liefde was. De herinneringen poppen op als duveltjes uit een doosje en ze krijgt ze er niet meer in terug. Tenslotte besluit ze het beest in de bek te kijken.


De kat en de liefde, 2023. Uitgeverij Ellessy.

Zandfant is het verhaal van Josephine. Zij bezoekt haar vader, die terminaal ziek is in een verzorgingshuis. De situatie roept herinneringen op. Oude pijn wordt weer voelbaar en gedateerd gedrag steekt de kop op.

Als Josephine begrijpt hoe het koloniale verleden van haar moeder en de Tweede Wereldoorlog nog altijd resoneren in de levens van de familieleden, komt haar eigen geschiedenis in een ander daglicht te staan en begint een hardnekkige mythe zijn scheidende kracht te verliezen.

In betere tijden tekende de vader olifanten in het zand voor zijn dochter. De gedachte aan deze zandfanten helpt Josephine haar herinneringen te ordenen en zich te ontworstelen aan de vloek van het verleden.

                                                                                   

                                                     


Zandfant, 2015. Uitgeverij Free Musketeers.

Krenkelaars gaat over de drie vriendinnen Hanna, Noor en Susan. Zij koken wekelijks voor elkaar en praten tijdens het eten over hun ervaringen, verlangens en kwesties.


Als Susan actief wordt in het bestuur van een vereniging, ontstaat er deining in de levens van de vrouwen.

Samen gaan ze op zoek naar antwoorden op de vraag wat hen te doen staat in een samenleving die weinig boodschap lijkt te hebben aan de inzet van vrouwelijke kennis en levenservaring.

In hun eigen geschiedenis en in die van de oude Grieken vinden ze voor de hand liggende antwoorden.  


Krenkelaars, 2019. Uitgeverij United P.C.  

  ֎ download Zandfant